Csípőízületi gyulladás tünetei

A csípőízületi gyulladás alighanem az egyik legkellemetlenebb gyulladásos megbetegedés, amely a jóindulatú mozgásszervi megbetegedések csoportjába sorolható. A csípőízületi gyulladás tünetei közül a legjellemzőbb, hogy a gyulladástól szenvedő beteg képtelen járni, ülni és egyéb mozgással kapcsolatos teendőt fájdalom nélkül elvégezni, így a legkellemesebb ebben az állapotban az egy helyben való mozdulatlan fekvés.

A csípőízületi gyulladás tünetei már egészen korán észlelhetők, így a csípő környékén keletkező, gyakran a derékba, a hátba és a lábakba kisugárzó, erősen szúró fájdalom esetén már gyanakodhatunk a betegségre. Ha a tünetek két napon belül nem enyhülnek maguktól, keressünk fel egy kezelőorvost, az időben megkezdett kezeléssel ugyanis hosszabb távon is szinten tartható a betegség. A csípőízületi gyulladás tünetei közül a legsúlyosabb az ízületi folyadék gyülem, amit sajnos a betegek nem, de a szakorvosok azonnal képesek diagnosztizálni.

Amennyiben már a legapróbb mozdulat is fájdalmassá válik, gyanakodhatunk a csípőízületi gyulladásra és abban is biztosak lehetünk, hogy kialakult az ízületi folyadék gyülem, ami azonnali kezelés hiányában súlyos szövődményeket okozhat.