Foggyökér gyulladás tünetei

A fogászati beavatkozások alighanem a legkellemetlenebb rutinműtétek közé sorolhatók, a fogakhoz köthető gyulladások pedig mindemellett még rendkívül fájdalmasak is tudnak lenni. Az egyik legrosszabb ezek között a foggyökér gyulladás, amely minden esetben egy gyulladt gócot eredményez a szervezetben, ez pedig előbb a szájüregben okoz kellemetlenségeket, de később a szervezet más részein is.

A foggyökér gyulladás tünetei – a korai időszakban – a spontán fogfájás, a hideg vagy túlzottan meleg ételek-italok fogyasztásakor jelentkező, hirtelen éles fájdalom vagy a lefekvéskor jelentkező lüktető érzés.

Ezek a panaszok egy idő után megszűnhetnek, de a foggyökér gyulladás tünetei később ismét előkerülnek, a gyulladás ugyanis ettől még nem szűnt meg. A foggyökér gyulladás tünetei – előrehaladott fázisban – már egyre komolyabbak lesznek, így például az ínyen megjelenő kisebb-nagyobb fehéres pontok, melyeket sipolyoknak nevezhetünk. Ezek a sipolyok egy gennyes váladékkal teli hólyagok, ami azt jelzi, hogy a gyulladás már nem csak a fogat, hanem a körülötte megtalálható csontot is érinti. A gyulladt foggyökér környékén nagyon gyakran komolyabb duzzanat is jelentkezhet!