Gombás fertőzés tünetei

gombás-fertőzésekA gombás fertőzés tünetei közül a leggyakoribb a fertőzött testrész viszketése és a bőrpír. A gombás fertőzések bárhol megjelenhetnek az ember testén, így a fejbőrön, a hajon, a lágyékban, a karon, a lábon, a talpon, a lábujjak között, a tenyéren, de még az arcon is. A gomba a legtöbb esetben a bőrön belülről kifelé növekszik, ezáltal repedezetté, szárazzá teszi a bőrfelszínt és mindemellett még irritációt is okoz, ezért nézhet ki a gombás fertőzés gyakran úgy, mint egy nagy piros kerek folt.

A gombás fertőzés tünetei közül általánosnak tekinthető még a kérdéses testrész bőrfelületének gyulladása, ami elsősorban ennek és az élősködőknek köszönhetően viszketni kezd, a bőrfelszín elhalhat, bizonyos esetekben pedig nedvedzés, hólyagképződés, a bőr megrepedezése, valamint hámlása is észlelhető a fertőzéskor. Természetesen a gomba nem csak kívül, hanem belül is fertőzhet, így szervezetünkben is kialakulhat gombás fertőzés.

A tünetek ekkor rendkívül súlyosak lehetnek, szervi gyulladások, erős hajhullás, általános rosszul lét, komoly súlyveszteség, az orvosi segítség elmulasztása esetén pedig akár még halál is lehet a végkifejlet. A gombás fertőzés tünetei azonban hamar felismerhetők, így gyógyításuk is gyorsan, mindemellett hatásosan megkezdődhet.