Gyomoridegesség tünetei

A gyomorideg vagy gyomoridegesség tünetei általában rendkívül általánosak, gyakran teljes egészében egy hasmenéshez vagy gyomorrontáshoz hasonlatosak, általános tapasztalat azonban ezzel kapcsolatban, hogy a tünetek nem csillapodnak a tisztulási folyamatot követően, hanem később is fennállnak és inkább csak súlyosodnak.

A gyomoridegesség tünetei esetében fontos tisztáznunk, hogy általában nem testi, hanem lelki panaszok állnak a háttérben, tehát aki gyomoridegességtől szenved, az mellette stresszes életet él vagy éppen olyan helyzetben van, amikor mentálisan nagyobb terhelésnek van kitéve, mint normális esetben. Ilyenkor a mentális sok gyakran a gyomrot veszi célba, rendkívül kellemetlen panaszokat, további idegeskedésre okot adó jeleket produkálva ezzel.

A gyomoridegesség tünetei közül a legáltalánosabbnak az erős hasfájás tekinthető, ami gyakran lehet szúró érzés a gyomorszájnál, de leginkább a köldök környékén érezhető, szorító érzés. A gyomoridegességgel együtt járhat még gyomorégés, hirtelen szorító érzés a mellkasban, hasmenés, hányás, de legalábbis hányinger, étvágytalanság, általános rosszkedv, fáradtság, de a gyomoridegesség tünetei között találhatjuk végső soron a depressziót is.