Haspuffadás tünetei

A haspuffadás tünetei szinte minden esetben valamilyen kísérő betegséghez kapcsolódó panasz, hiszen a haspuffadás nem tekinthető betegségnek, így akár hosszabb fennállás során sem okozhat súlyos szövődményeket, jelenléte sokkal inkább csak kellemetlenségek előidézője.

A haspuffadás tünetei ettől eltekintve is rendkívül egyértelműek, hiszen amennyiben hasunk puffad, azt minden esetben valamilyen gyomorpanasz okozza, tehát egy elrontott gyomor éppen úgy okozhat haspuffadást, mint például az, ha túl sok olyan ételt eszünk, ami gázosítja a szervezetet.

A haspuffdás tünetei közül a legáltalánosabbnak a hasfal feszítő érzése tekinthető, hiszen hasunk ilyenkor feszes lesz, feltöltődik gázokkal, ezáltal hasi szúrás és egyéb kellemetlenség is párosulhat mellé. A haspuffadást ugyanakkor minden esetben valamiféle emésztési probléma okozza, így amennyiben hosszabb ideig fennálló haspuffadást tapasztalnánk, változtassuk meg étkezési szokásainkat, hogy emésztésünk sokkal könnyedebb legyen, anyagcserénk pedig felgyorsuljon, ezáltal a haspuffadás tünetei is egy csapásra orvosolhatók, nem kell hozzájuk különféle gyógyhatású készítményeket fogyasztanunk.