Hogyan kezeljük a napallergiát?

Hogyan kezeljük a napallergiát?

A tapasztalat azt mutatja, hogy kellő információ birtokában számos egészségügyi problémától, kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat – tökéletes példa erre a napallergia. A szóban forgó rendellenesség tipikusan az a kategória, amiről számos tévhit kering a köztudatban. Jelen írásunkban ezt az igencsak érdekes témát kívánjuk górcső alá venni, illetve kitérünk néhány szó erejéig arra is, honnan érdemes informálódni, ha megbízható tudnivalóval szeretnénk felvérezni magunkat az allergiák típusaival, különféle gyakori betegségekkel kapcsolatban.

Csúnya kiütések napfény hatására – akkor én már napallergiától szenvedek?

Gyakori kérdés ez azok részéről, akik egy kiadós strandolás után hazatérve azt tapasztalják, hogy a bőrükön csúnya, fájdalmas kiütések jelentkeztek. Nos, az esetek többségében szerencsére nem a napallergia áll a háttérben – a kiütések ugyanis jelentkezhetnek a klóros víz hatására, esetleg az elhanyagolt bőrvédelem miatt is. Persze a napallergia sem zárható ki, mint lehetséges ok – ha erősen él bennünk a gyanú az egészségügyi probléma jelenlétére vonatkozóan, jobb, ha azonnal szakorvos segítségét kérjük. Ha beigazolódik a gyanúnk, a továbbiakban nem szabad kitennünk a bőrünket közvetlenül erős UV sugárzásnak, és nem vehetjük félvállról a magas faktorú fényvédő krémek használatát sem.

Pollen Index – ha kell egy megbízható forrás

A Google sajnos nem minden esetben a barátunk. Tapasztalhattuk már, hogy az enyhe tüneteinkre (például fejfájás) való „ráguglizás” is mennyire félrevezető lehet, sőt, nem egyszer indokolatlan pánikot is kelthet a megjelenő eredmény. Ha valóban megbízható forrásból szeretnénk informálódni az allergiákkal és úgy általában, a gyakori és ritka betegségekkel kapcsolatosan, szavazzunk bizalmat a Pollen Index portálnak! A honlapon rendszeresen jellenek meg érdekes cikkek e témákban, amelyekkel bővíthetjük a tudástárunkat. Bár a Pollen Index alapvetően a szervezet túlérzékenységével kapcsolatos cikkekkel operál, egyéb egészségtudatos témával is rendre foglalkozik.

Címkék: ,