Hüvelyszárazság tünetei

A hüvelyszárazság tünetei elsősorban a szexuális életre gyakorolnak rendkívül negatív hatásokat, a hüvely szárazságát azonban önálló betegségként nem említhetjük, hiszen maga a hüvelyszárazság vagy mentális problémákon alapul vagy valamilyen mellékes betegség, netán természetes változás velejárója.

A hüvelyszárazság tünetei tulajdonképpen kimerülnek a fájdalmas közösülésben, illetőleg a hüvely nedvességének, önnedvesítő képességének hiányában, ami együtt járhat például a változókorral, tehát a menopauza egyik mellékhatása is lehet, de például antibiotikumos kúra, szülés és szoptatás, allergia, előjáték hiánya és egyéb tényezők is okozhatnak hüvelyszárazságot.

A hüvelyszárazság tünetei rendkívül kellemetlenek, hiszen ez a probléma könnyedén tönkreteheti a szexuális együttléteket. Okai azonban a legtöbbször nem fizikális problémákból fakadnak, hanem valami rossz mentális élményből. Így a hüvelyszárazság tünetei például egy rossz szexuális élményből is fakadhatnak, de az sem kizárt, hogy az éppen aktuális stresszes állapot, az ellazulás lehetetlensége áll a háttérben. A hüvelyszárazság tünetei a legkönnyebben síkosítóval enyhíthetők.