Influenza tünetei

Az influenza tünetei általában rendkívül hamar, szinte egyik percről a másikra jelennek meg és órákon belül képesek rosszabbodni, a panaszok pedig fokozatosan törnek elő, a legtöbb esetben jellemző, gyakran általános tüneteket produkálva. Az influenza tüneti közül legelőször általában a torokfájás érezhető először, ami ekkor még inkább csak torokkaparás, de később rendkívül erős torokfájássá módosul. Az influenza tünetei közül csakhamar jellemzővé válik a láz, ami rendkívül magas értékeket is megüthet, hiszen a szervezet a túlmelegedéssel kívánja megölni a vírust.

Influenza esetén az erős fejfájás szinte mindig jelen van, ám ez alvással enyhíthető. Az influenza tünetei közül az egyik legjellemzőbb minden esetben a végtagfájdalom, amit egyszerű megfázás nem okoz. Influenzavírus esetén főleg az ízületek fájnak, amivel együtt fáradtság és gyengeségérzet is jelentkezhet.

Az influenza tünetei általában 1-2 alatt csillapodnak, fontos, hogy alaposan kifeküdjük a betegséget, mert nagyon súlyos szövődményei is lehetnek, így többek között akár tüdőgyulladás is, de gyermekeknél nem ritka a későbbi középfülgyulladás sem, amely alaposan képes kitolni a betegség lezajlásának időtartamát.