Kutyaszőr allergia tünetei

KUTYASZŐRALLERIA-TÜNETEIA kutyaszőr allergia tünetei minden esetben megegyeznek a kutya allergia tüneteivel, hiszen az úgynevezett kutyaallergiát általában az állatok szőre, illetőleg a szőrén megtapadó összetevők okozzák. A köznyelvben egyébiránt tévesen terjedt el a kutyaallergia kifejezés, mert a legtöbb beteg, aki allergiás a kutyára, az a legtöbb esetben más szőrös állatokkal szemben is allergén reakciókat mutat.

A kutyaszőr allergia tünetei általában inkább csak kellemetlenek, semmint kártékonyak a szervezetre, leginkább az orral és a bőrrel kapcsolatos reakciókat okoz. A kutyaszőr allergia tünetei között a legsúlyosabb a száraz, már-már ugató köhögés, valamint a zihálás és a nehézlégzés, a legáltalánosabb pedig a tüsszögés és a különféle bőrirritációs tünetek, így például a kiütések.

Gyakran a kutyaszőr allergia tünetei lehetnek még a piros, viszkető szem, valamint a folyó és viszkető orr. A kutyaszőr allergiát minden esetben valamilyen bőr vagy vérteszt segítségével mutatják ki, hiszen előfordulhat, hogy nem is magára az állatra, csak az állat szőrén megtalálható pollenre vagy penészre vagyunk allergiásak. A kutyaszőr allergia tünetei a legfrissebb kutatások szerint immunrendszer-erősítéssel szinten tarthatók.