Lidocain allergia tünetei

Amennyiben valaki érzékeny egy gyógyszerre, akkor az általában minden esetben valamilyen túlérzékenységi reakciót vált ki, amely a legtöbb esetben adagtól, életkortól és fizikai állapottól is függ. A lidocain allergia tünetei is éppen ezért általánosnak tekinthetők a gyógyszerallergiákhoz mérten, hiszen nincsenek specifikus panaszok, csak olyan általánosságok – ezek pedig a lidocain allergia tünetei is egyben –, mint a bőrpír, a kiütések, a viszketegség vagy a vizenyő, de jelentkezhet láz is, amennyiben az allergiás reakció hevesebb az átlagosnál.

A legtöbb esetben a lidocain allergia tünetei semmiféle kezelést nem igényelnek és maguktól elmúlnak, de előfordulhatnak súlyosabb esetek, amikor szükséges az orvosi beavatkozás.

A lidocadin allergia tünetei között ugyanis ugyanúgy megtalálható az anafilaxiás sokk, mint bármelyik más gyógyszerallergia esetében. Ennek részeként a beteg olyan heves tüneteket produkál, hogy abból légzészavarok, később a pulzus szám hevesebbé válása, majd eszméletvesztés, bizonyos esetekben pedig akár fulladásos halál is bekövetkezhet a sokk hatására. A lidocain allergia tünetei azonban a legtöbb esetben enyhék és maguktól elmúlnak.

Címkék: ,