Macska allergia tünetei

A macska allergia tünetei szinte teljes egészében megegyeznek minden olyan allergén reakcióval, amit valamilyen szőrrel borított emlősállat válthat ki. A macska allergia tünetei ezért hasonlóak például a kutya allergiához, amelyek nagy általánosságban nem tekinthetők súlyosnak, szinte soha nem járnak együtt halálos kimenetelű testi elváltozással vagy allergiás rohammal, így egy macska közelsége elviselhető egy allergiás számára, de ettől még megkeserítheti, kellemetlenné teheti a találkozást.

A macska allergia tünetei között a legsúlyosabb reakciónak talán a légzési nehézség tekinthető. Ebben az esetben a macska közelsége vagy érintése bizonytalan eredetű száraz köhögést idézhet elő, amely nehézlégzéssel és zihálással társul, de esetenként a pulzusszám megemelkedésével. Az állattal történő közvetlen érintkezés hatására a macska allergia tünetei között felfedezhetünk bőrpírt, piros, viszkető szemet, de az orr vizenyős váladéka és eldugulása is jellemző, akárcsak a kiütések.

A legáltalánosabb és egyben legártalmatlanabb panasz azonban a macska allergia tünetei közül a tüsszögés, amely amellett, hogy kellemetlen, semmilyen komolyabb hatással nincs az allergiásokra.