Méregtelenítés tünetei

Habár a méregtelenítésről a legtöbb embernek valamiféle pozitív gondolat jut az eszébe, de a valóságban a méregtelenítés sajnos nagyon súlyos kísérő betegségekkel járhat, hiszen nem minden szervezet esetében jár ugyanolyan reakciókkal egy méregtelenítés. Éppen ezért a méregtelenítés tünetei – allergén reakciók esetén – akár rendkívül súlyos panaszok is lehetnek, például különféle bőrelváltozások, amelyek leginkább gombostűfejnyi méretű vagy annál nagyobb, enyhén pirosas kiütések képében jelennek meg.

Ezt általában az akut mérgezés váltja ki, a méregtelenítés ugyanis bizonyos szervezetek esetében akár a visszájára is fordulhat, ha bizonyos méreganyagokat eltávolítunk, míg másokat azonban benntartunk, ezáltal pedig felhalmozunk a szervezetünkben.

A rosszul elvégzett méregtelenítés tünetei lehetnék még a légző-rendszeri problémákból fakadó panaszok, előbb ugyanis száraz, majd később egyre inkább hurutos köhögés lesz a jellemző a betegre. A méregtelenítés a legjobban azonban az emésztőrendszerünket veszi igénybe, amelynek következtében számítanunk kell a hasban érzett kellemetlen érzésre, émelygésre, de a nagyobb epeürülés, valamint a gyomor és a bélnyálkahártya fokozott igénybevétele miatt a székletürítési szokások és a széklet színezete is alaposan megváltozhat.