Nemi fertőzések tünetei

A nemi fertőzések tünetei rendkívül sokfélék lehetnek, hiszen ahány fertőzés, többnyire annyiféle tünet is párosul hozzájuk. Ettől eltekintve vannak úgynevezett általános panaszok, amelyek többnyire minden nemi fertőzésre igazak és érvényesek. Ilyenek többek között a lázas állapot, az általános rosszullét, illetve női vagy férfi fertőzéstől függetlenül a kellemetlen közérzet, a viszketés, valamint valamilyen bőrirritáció. A nemi fertőzések tünetei között a leggyakoribbak a bőrproblémák, amelyek különféle kiütésekben nyilvánulnak meg.

Léteznek olyan betegségek, amelyek közvetlenül a nemi szerveken okoznak bőrproblémákat és viszketést, míg más fertőzések akár az egész testre kiterjedő, elterülő csalánkiütéseket is előidézhetnek.

Léteznek továbbá olyan nemi betegségek is, amelyek hosszabb távon is rendkívül súlyos problémákat idézhetnek elő. A nemi fertőzések tünetei ekkor valamilyen váladékos folyás, amely mind a férfiaknál, mind a nőknél jelentkezhet, színük, szaguk és állaguk pedig a fertőzés milyenségétől és súlyosságától függenek. A nemi fertőzések tüneteit mindig nagyon komolyan kell vennünk, a kezelés elmulasztásával ugyanis rendkívül súlyos betegségek alakulhatnak ki a pácienseknél.