Penészgomba allergia tünetei

A penész allergia tünetei általában akkor jelentkeznek, ha immunrendszerünk tévesen túlzottan reagál bizonyos anyagokra, esetünkben a penészgombára, illetőleg a legtöbb esetben azok spóráira. A penész gyakran nem látható helyen vagy formában van jelen a környezetünkben, de jelenlétére így is gyakran utalhatnak az allergiás reakciók, amelyek emberenként változók, lehetnek egészen enyhék, már-már észrevehetetlenek, de akár súlyosak is.

A tünetek általában elég szerteágazóak, jellemző a száraz köhögés, a légzési nehézség, a bőrpír, a kisebb kiütések, valamint egyéb olyan általános panaszok is, mint az orrfolyás, az orrdugulás, a torokfájás, a fájdalmas szem, illetőleg az arcüreg problémák.

Általában tipikusan a penész allergia tünetei közé sorolják a szédülést, a fejfájást, a fáradtságérzetet, a bágyadtságot, a hasmenést, amelyeket bizonyos esetekben akár még hányinger és hajhullás is kísérhet. A penész allergia nagyon sokszor olyan tüneteket is produkálhat, amelyek az influenzához hasonlíthatók. A tünetek általában a szabad levegőn elmúlnak, így lakásunk szellőztetésével, gyakori takarítással és a látható penészfoltok megszüntetésével könnyedén leszámolhatunk a problémával.

A penészgomba allergia tünetei a legtöbb allergén reakcióhoz hasonló panaszokat produkálnak, és a legtöbb esetben akkor jelentkeznek, ha immunrendszerünk tévesen azonosítja a penészgomba összetevőit, amelyekkel szemben heves tüneteket produkál a szervezet.

A penészgomba allergia tünetei általában még olyan helyeken is kialakulnak, ahol láthatóan nyoma sincs a penészesedésnek, de a rejtett zugokban megtalálható spórák is képesek irritálni a nyálkahártyákat és allergiás tüneteket produkálni. A penészgomba allergia tünetei páciensenként eltérőek, általában enyhe panaszokat okoznak, de lehetnek súlyos bántalmak is.

A penészgomba allergia tünetei közül a legjellemzőbbek a fejfájás, a fáradékonyság, a hajhullás, a hányinger és a hasmenés, de olyan általános problémák is jelentkezhetnek, mint a száraz köhögés, a bőrpirosság, a kiütések, az orrfolyás, a légzési nehézségek, az orrdugulás, a fájdalmas, viszkető és kipirosodó szem, valamint az arcüreggyulladás.

A penészgomba allergia tünetei nagyon gyakran hasonlíthatók az influenzához, de a tünetek a szabadban tartózkodva könnyedén enyhülhetnek, míg zárt helyiségekben azonnal kiújulhatnak.