Tumor tünetei

A rák, avagy a tumor tünetei a legtöbb esetben olyannyira általános panaszokat okoznak, hogy a legtöbb daganatos páciens csak a betegség kifejlődését követően, már előrehaladott stádiumban tudja meg, hogy súlyos beteg. Addig a legtöbb esetben csak olyan tüneteket produkál a betegség, amelyek más krónikus problémákra is utalhatnak, így például a tumor tünetei a kialakulás helyétől függően előidézhetnek fejfájást, migrént, egyszerű fáradtságot, levertséget, sápadtságot, általános kedvetlenséget, végtagfájdalmakat és így tovább.

Amikor már az átlagostól eltérő panaszok tapasztalhatók, akkor a daganat már rendszerint előrehaladott állapotban van és a tumor tünetei ilyenkor jellegzetesebbek. Így amennyiben például ismeretlen eredetű lázat vagy hőemelkedést tapasztalunk, ami krónikus fogyással, a székletürítési szokások megváltozásával vagy általános betegségérzettel párosul, akkor minden esetben keressünk fel egy orvost, ugyanis lehet, hogy a tünetek csak valami általános betegséghez kapcsolódnak, de az is lehet, hogy egy daganatos megbetegedés előjelei.

Mivel a tumor tünetei ilyen esetben a legtöbbször még nem a végleges stádiumot sejtetik, már az első jelek után haladék nélkül érdemes orvoshoz fordulni.