Emésztési zavarok tünetei

Az emésztési zavarok tünetei gyakran fel sem tűnnek a legtöbb embernek, hiszen olyannyira általános jelekről beszélünk, amelyekből az ember nem is gondolná, hogy emésztési problémái vannak, holott amennyiben időben felismerjük a problémát, számtalan kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat a későbbiekben.

Az emésztési zavarok tüneteit a legtöbb esetben a stressz, valamint az egészségtelen életmód okozza. Az emberek többségének ekkor gyakran van gyomorégése, megnövekedett gyomorsava, ami egyszer-egyszer még nem jelent betegséget, de hosszú időn keresztül fennálló problémák esetén már emésztési zavarokról beszélhetünk.

Az emésztési zavarok tünetei között a puffadást, az állandó teltségérzetet, a gázosodást, a hányingert, hányást, a gyomorsav túltermelődését, a gyomorégést, valamint a hasi fájdalmakat nevezhetjük meg. Mivel ezek nagyon általános tünetek, tapasztalásukkor nem kell azonnal orvoshoz fordulni, amennyiben azonban hosszú időn keresztül fennállnak vagy rendszeresen visszatérnek, érdemes a problémával felkeresni a háziorvost, hiszen akár egy súlyosabb reflux betegség vagy egy komolyabb gyomorprobléma is állhat a háttérben