Kevés gyomorsav tünetei

A kevés gyomorsav tünetei a legtöbb esetben teljes egészében megegyeznek a gyomorsav túltermelés panaszaival, hiszen mindkettő rendkívül hasonló, a gyomrot érintő probléma, amely az emésztés következtében jelentkezik. A kevés gyomorsav napjainkban egy nem túl jellemző probléma, hiszen az egészségtelen és savas táplálkozásunknak köszönhetően inkább a gyomorsav túltermelése szokott komolyabb bajokat okozni a betegeknél.

A kevés gyomorsav tünetei az esetek többségében nem súlyosak, sokkal inkább rendkívül kellemetlenek a beteg számára, hiszen a gyomorba juttatott ételt az átlaghoz képest lényegesen kevesebb gyomorsavnak kell lebontania, így főleg a mohó emberek esetében okozhat csak komolyabb gondokat. A kevés gyomorsav miatt az ételek nehezebben bomlanak le a gyomorban, ami komoly hascsikarással, gyomorfájdalommal, felfúvódással, felpuffadással és gyomorrontásra emlékeztető panaszokkal jár együtt.

A kevés gyomorsav tünetei közé sorolható még a gyomorégés, amely gyakran a szájig terjed, a hirtelen kialakuló ételallergia, az állandó hányinger, a végbélnyílás viszketése, majd hosszabb távon a vitaminhiány, az ebből fakadó köröm- és hajgyengeség, a bőrbetegségek és így tovább.

Címkék: