Lábgomba tünetei

Lábgomba tünetei

Tinea pedisről, avagy lábgombáról általában abban az esetben beszélünk, ha a lábon fellelhető fertőzéséré a dermatophytonok a felelősek. A lábgomba tünetei a legtöbb esetben nem túl fájdalmasak, azonban amennyiben nem kezdjük meg időben a probléma kezelését, úgy könnyedén nagyobb bajunk is származhat belőle. A lábgomba tüneti közül az egyik legelső, amolyan figyelemfelkeltő panasz a bőrpír mellett az indokolatlan és erős viszketés, amely még vakarás hatására sem akar elmúlni.

A lábgomba tünetei mindemellett, hogy a talpon vagy a talpakon megvastagodik a bőrlerakódás, amely a bőrkeményedéssel ellentétben az imént említett viszketéssel és égő érzéssel jár együtt. Amennyiben a lábgomba az ujjak között vagy az ujjakon jelentkezik, úgy gyakori tünet, hogy a kipirosodás helyén kis hólyagok keletkeznek, ami mellett hámlás és nedvedzés is esedékes lehet.

Lábgomba tünetei

A lábgomba tünetei könnyedén felismerhetők, a kezelést pedig vény nélkül kapható gyógyszerekkel – többnyire kenőcsökkel – is el lehet kezdeni, amelyek a legtöbb esetben hatásosak is, de hosszabban fennálló lábgomba esetén ajánlott orvoshoz fordulni, mert a lábgomba tünetei ilyenkor gyakran valamilyen belső, komolyabb betegségre utalhatnak.