Meleg allergia tünetei

Sokan hiszik azt – tévesen –, hogy a melegre senki sem lehet allergiás, holott a meleg allergia egy valóban létező, esetenként akár súlyos problémákat és panaszokat is okozó betegség, amely sokak mindennapjai keseríti meg, leginkább a nyári hónapokban. A meleg allergia tünetei ugyanis télen, egy alaposan felfűtött lakásban nem jelentkeznek, a nyári hónapok nagy melegében azonban igen, így a kutatók bár még nem bizonyították be, de a meleg allergiának feltehetően valamilyen kapcsolata van a napsütéssel és a Nap káros sugárzásával is.

A meleg allergia tünetei lehetnek enyhék és súlyosak is, ez minden esetben az adott személytől, de leginkább tűrőképességétől függ, a tudósok szerint ugyanis a meleg allergia inkább egy mentális – beképzeld –, semmint létező betegség.

A meleg allergia tünetei ettől azonban még nagyon is létező panaszok, amelyek járhatnak bőrirritációval – piros kiütésekkel –, de a legtöbb esetben kimerülnek általános légszomjban, szédülésben, folyamatos fejfájásban, illetőleg a napon érzett általános rosszullétben. A meleg allergia tünetei között gyakran találkozhatunk hányással és hányingerrel is, de a hirtelen vérnyomás ingadozás, valamint a szomjúságérzet is a kísérő panaszok között található.